Hatadan da anlaşılacağı üzere sorun, sunucuya yüklü olan veritabanı servisinin çalışmayı durdurmuş olmasından kaynaklanmaktadır. Örneğin, mysql sunucusu herhangi bir sebepten dolayı çalışmasını durdurursa böyle bir hata ile karşı karşıya kalırsınız. Bunun için sırasıyla deneyebileceğiniz 3 basit yöntem vardır.
- Sunucunuzu yeniden başlatın.
- MySQL'i SSH üzerinden yeniden başlatın.
- Sunucunuzu gereksiz dosyalardan temizleyin.
serive mysql start
yada
serive mysql start
Start veya Restart komutu sonrasında "start: Job failed to start" hatası alma olasılığınız muhtemeldir. Şayet "Job failed" hatası ile karşı karşıya kaldıysanız, sunucunuzun disk kapasitesi dolmuş olabilir. Bunun için hemen terminalden,
df -h
komutunu verin. Disk kapasitenizi kontrol edin. Eğer disk kapasiteniz doluysa, diskinizde nelerin fazladan yer kapladığını görebilmek adına şu komutu kullanabilirsiniz :
find /home -type f -size +500000k -exec ls -lh {} \; | awk '{ print $9 ": " $5 }'
Bu komut size, sunucuzda çok fazla alan kaplayan kayıtları gösterecektir. Şayet sunucunuzda yer kaplayan dosyalar gereksiz olduğunu düşündüğünüz log dosyaları ise, bunları silerek sunucuzu rahatlatabilirsiniz. Daha sonrasında ise sunucuzu yeniden başlatarak Sentora'nın Database hatasından kurtulabilirsiniz.
Sunucuda yeterli alan olduğu halde aynı hatayı almaya devam ediyorsanız, alternatif yöntemleri internette arayabilir veya şu linteki; https://askubuntu.com/a/517776 çözüm yöntemini inceleyebilirsiniz.
Size tavsiyem sorunu çözme aşamasını, sunucuya ssh üzerinden müdahale etme konusunda bilgi sahibi olan biriyle yapmanızdır. Şayet konuyla ilgili bilgi seviyeniz yetersizse, sunucunuzda daha farklı sorunlara sebep olabilirsiniz. O sebeple bu işlemleri yaparken oldukça dikkatli olmakta ve işlemleri yaparken neyin olduğunu bilerek yapmanızda fayda var.
0 yorum:
Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.
Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.
Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.